fbpx
Edit

За платформата

Платформата се состои од серија бесплатни едукативни вебинари на стручни теми од психологијата преку кои секој од вас ќе може да научи нешто за себе и за начините како да се справува во одредени ситуации.

Дополнително имаме вклучено и забавни настани, но и индивидуална поддршка со лиценцирани психолози. 

Контакт инфо

Се одржа вебинарот „Емоционална писменост“

  • Почетна
  • -
  • Новости
  • -
  • Се одржа вебинарот „Емоционална писменост“
 Се одржа вебинарот „Емоционална писменост“

На 27 мај 2021 со почеток од 20:00 часот во рамките на платформата за психолошка поддршка се одржа вебинарот „Емоционална писменост“.

Вебинарот го водеше проф. д-р Ѓорѓина Ќимова, од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, а учество земаа и нашата студентка на Факултетот за психологија Јасмина Наумовска и отец Серафим.  Во практичниот дел учество земаа и нашиот студент Игор Тошев и неговата соработничка Мартина Стеванова, студентка на Музичка академија.

Зборувавме за суштинската определба на емоционалната писменост, различните аспекти на емоционалната писменост и презентиравме повеќе начини за подигање на нивото на емоционална писменост.