fbpx
Edit

За платформата

Платформата се состои од серија бесплатни едукативни вебинари на стручни теми од психологијата преку кои секој од вас ќе може да научи нешто за себе и за начините како да се справува во одредени ситуации.

Дополнително имаме вклучено и забавни настани, но и индивидуална поддршка со лиценцирани психолози. 

Контакт инфо

Виртуелно патување до музејот на Фројд со доц. д-р Ана Чучкова

  • Почетна
  • -
  • Новости
  • -
  • Виртуелно патување до музејот на Фројд со доц. д-р Ана Чучкова
 Виртуелно патување до музејот на Фројд со доц. д-р Ана Чучкова

Во рамките на платформата за психолошка поддршка, на 19.05.2021 година, со почеток од 20:00 часот бевме на виртуелно патување до музејот на Зигмунд Фројд во Лондон, заедно со доц. д-р Ана Чучкова.

На ова возбудливо патување можевме да влеземе и да го разгледаме амбиентот каде што Фројд создавал и творел, како работел со своите клиенти и кои се неговите најинтересни сеанси.

Исто така, присутните на овој настан можеа да видат и видеа посветени на Фројд, во кои се раскажува за неговиот живот, неговото дело и психоанализата.Најголем дел од патувањето беше посветено на библиотеката и неговата работна соба каде Фројд ги сослушувал своите клиенти, како и за неговата ќерќа Ана Фројд.

Виртуелното патување беше направено преку официјалната страница на Музејот на Фројд во Лондон.