fbpx
Edit

За платформата

Платформата се состои од серија бесплатни едукативни вебинари на стручни теми од психологијата преку кои секој од вас ќе може да научи нешто за себе и за начините како да се справува во одредени ситуации.

Дополнително имаме вклучено и забавни настани, но и индивидуална поддршка со лиценцирани психолози. 

Контакт инфо

Се одржа вебинарот на тема „Психолошки третмани на болка“

  • Почетна
  • -
  • Новости
  • -
  • Се одржа вебинарот на тема „Психолошки третмани на болка“
 Се одржа вебинарот на тема „Психолошки третмани на болка“

„Психолошки третмани на болка“ е третиот вебинар кој се одржа во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот се одржа на 10-ти мај со почеток од 16:00 часот и беше осмислен како онлајн час во кој учество земаа и студенти од Факултетот за психологија.

Вебинарот го водеше вонр. проф. д-р Сашо Кочанковски, професор на Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“.

Студентката Јована Новеска зборуваше за „Психолошки третмани на болката“, Камелија Илиева ја запозна публиката со „Гешталт терапија во третман на болка“.

Гедеон Узеировски и Емилија Митревска споделија повеќе информации за „Когнитивно-бихевиорална терапија“, Ангела Ѓуракова зборуваше за „Плацебо ефектот“, а Викторија Сидоровска имаше презентација на тема „Болнички кловнови – моќта на насмевката во лекувањето и рехабилитацијата. 

Leave a Reply