fbpx
Edit

За платформата

Платформата се состои од серија бесплатни едукативни вебинари на стручни теми од психологијата преку кои секој од вас ќе може да научи нешто за себе и за начините како да се справува во одредени ситуации.

Дополнително имаме вклучено и забавни настани, но и индивидуална поддршка со лиценцирани психолози. 

Контакт инфо

Loading Настани

« Сите Настани

  • This event has passed.

Предизвици во образованието и родителството на надареното дете

21 мај 2021 @ 8:00 pm - 10:00 pm

„Предизвици во образованието и родителството на надареното дете“ е 9-тиот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка.

Facebook линк: https://www.facebook.com/events/232575358619105/
Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJAuf-6vqDwiHNay9MG_Z1qQr1JjSjamXR0N

Вебинарот ќе го водат доц. д-р Горица Поповска Налевска и м-р Марина Кузмановска, од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“.

Гости на настанот ќе бидат Жанета Ристевска, психолог во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола, Светлана Босилкова, родител и Борка Арсов, родител.

Да се препознае надареноста кај детето и да се насочи правилно за да ги развие и искористи максимално своите способности е предизвик на кој наидуваат практичарите на воспитно-образовната работа во училиштата, но и родителите.

Надарените деца често се поврзуваат со високиот коефициент на интелигенција и нивните високи постигнувања, но за да го откриеме вистинскиот потенцијал кај овие деца потребно е да се допре во структурата на нивната личност, на нивните потреби и нивните слаби страни бидејќи често надарените деца покажуваат асинхроничност во развојот на нивното интелектуално и социо – емоционално однесување.

Ако тргнеме од фактот дека и семејството и училиштето имаат една основна заедничка цел, а таа е правилен развој, воспитание и позитивна стимулација на младата личност, тогаш нејзиното успешно реализирање е незамисливо без континуирана и успешно организирана меѓусебна соработка

Детали

Датум:
21 мај 2021
Време:
8:00 pm - 10:00 pm
Настан категорија:
Погледни Настан веб страна

Локација

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“
ул. „Маршал Тито“ 77
Свети Николе, 2220 North Macedonia
+ Google Map