fbpx
Edit

За платформата

Платформата се состои од серија бесплатни едукативни вебинари на стручни теми од психологијата преку кои секој од вас ќе може да научи нешто за себе и за начините како да се справува во одредени ситуации.

Дополнително имаме вклучено и забавни настани, но и индивидуална поддршка со лиценцирани психолози. 

Контакт инфо

Резилиентноста како начин за борба против стресот и последиците што ги остава врз менталното здравје и квалитетот на живот

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Резилиентноста како начин за борба против стресот и последиците што ги остава врз менталното здравје и квалитетот на живот“ е вториот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка. Работилницата ќе ја води Ида Протугер, сертифициран лајф и бизнис коуч. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/323224955884845/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJAuce-sqj4pGdXhjcPFF5a5cGN9nxD7o29f Стресот како феномен и болестите поврзани со него се […]

Психолошки третмани на болка

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Психолошки третмани на болка“ е третиот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка и ќе се одржи на 10-ти мај (понеделник) од 16:00 часот. Вебинарот ќе го води вонр. проф. д-р Сашо Кочанковски, професор на Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/203286561434765/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJ0vc--grz8oG9RZUfKP3DuObiVGZiCM6zhc Предавањата во рамките на платформата […]

Заедничко виртуелно кино – проекција на филмот „Јавачи на коњи“

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

На 11-ти мај со почеток во 20:00 часот ќе се одржи бесплатна проекција на македонскиот филм „Јавачи на коњи“ во Киноверзум. Настанот ќе биде хибриден - со тоа што ќе овозможиме заинтересираните учесници да го следат настанот со физичко присуство, но и виртуелно, од своите домови. Тоа значи дека ќе можете да го проследите филмот […]

Цртаме стрипови со Здравко и Давор

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

Цртаме стрипови со Здравко и Давор е петтиот настан што се организира во рамките на платформата за психолошка поддршка. Настанот е во забавниот дел на програмата на платформата. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/334182511373031/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJIvcO-przgvG92Qa_oEYLj62GiraSCGaMU_ Станува збор за онлајн креативна работилница преку која ќе можете да дознаете повеќе за тајните на цртањето стрипови, а ќе можете и самостојно […]

Справување со стрес во приватна и професионална сфера во период на неизвесност

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Справување со стрес во приватна и професионална сфера во период на неизвесност“ е шестиот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот ќе го води доц. д-р Слаѓана Ангелкоска, од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/506575907037301/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJEvd-qrrDMiG91rTgUixGqpdRxjh5nDL5pa Предавањата во рамките на платформата за психолошка поддршка се бесплатни […]

Одврзување од токсични релации

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Одврзување од токсични релации“ е седмиот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/511005466587082 Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJ0ldOmvrz8sG9FDMuGeBSPFJKJXXgb2nSsE Вебинарот претставува системски интегриран тренинг за емоционално ослободување од токсични улоги и релации по методот на психологот Филис Кристал. Темелот на методот на Филис Кристал е воспоставување на врска со повисоката свест (Higher Consciousness). Таа вели дека […]

Виртуелно патување до музејот на Зигмунд Фројд

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

Повелете на едно поразлично виртуелно патување до музејот на Зигмунд Фројд во Лондон. GOTHAM TRAVEL AND EVENTS ќе ви раскаже за возбудливото патување до таму, а кога ќе влеземе внатре ќе го разгледаме амбиентот каде што Фројд создавал и творел. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/305920247688699/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJcldOiurDkvGdf_s2U3TtuT0doPKB9R9yrE Ќе слушнете како работел со своите клиенти и кои се неговите […]

Предизвици во образованието и родителството на надареното дете

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Предизвици во образованието и родителството на надареното дете“ е 9-тиот вебинар во рамките на платформата за психолошка поддршка. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/232575358619105/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJAuf-6vqDwiHNay9MG_Z1qQr1JjSjamXR0N Вебинарот ќе го водат доц. д-р Горица Поповска Налевска и м-р Марина Кузмановска, од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Гости на настанот ќе бидат Жанета Ристевска, психолог во […]

Смеењето како терапија

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

Во забавниот дел на платформата за психолошка поддршка го организираме настанот „Смеењето како терапија“ со актерот и стенд-ап комичар Марјан Ѓорѓиевски. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/862970514258526/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJAsdOypqDkqHdbGKjKgxSpUnxG-L8g__flt Дојдете да се смееме заедно и да откриеме како смеењето го подобрува нашето здравје. Ќе имаме можност практично да согледаме дали (и колку) смеењето е заразно, да дискутираме за видовите […]

Рефлектирање на потсвеста врз соништата

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Рефлектирање на потсвеста врз соништата“ е вебинар кој се одржува во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот ќе го водат д-р Вангелица Гаврилова и Димитра Цилевска, психолог. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/970055126867054/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJMud--hqjwpG9HCeTjDErhUcDQD-8wpZNBM Потсвеста и нејзината улога во функционирањето на една личност е од огромна важност. Таа, во кохерентна врска со соништата, ќе биде […]

Емоционална писменост

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Емоционална писменост“ е вебинар кој се одржува во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот ќе го води проф. д-р Ѓорѓина Ќимова, од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/954193558673806/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJMocOCspjgpGdAJtvURHAY29AFllVJvPxRA Ќе зборуваме за суштинската определба на емоционалната писменост, различните аспекти на емоционалната писменост и препораки за подигање на […]

Емоционален баланс со примена на ABC моделот

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ ул. „Маршал Тито“ 77, Свети Николе

„Емоционален баланс со примена на ABC моделот“ е вебинар кој се одржува во рамките на платформата за психолошка поддршка. Вебинарот ќе го води доц. д-р Слаѓана Ангелкоска, од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/379426999975209/ Zoom линк: https://zoom.us/meeting/register/tJEvd-qrrDMiG91rTgUixGqpdRxjh5nDL5pa